Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης ιδρύθηκε την άνοιξη του 2000 και δραστηριοποιείται στο άθλημα της χειροσφαίρισης.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Προσοτσάνης το 2005 άρχισε η μαζικότερη και συστηματικότερη ανάπτυξη του αθλήματος λόγω των ευνοϊκότερων συνθηκών.

Από την ίδρυση του συμμετείχε στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

Σήμερα ο Α.Ο. Προσοτσάνης λειτουργεί με 11 τμήματα διαφορετικών ηλικιών, κορίτσια και αγόρια σε σύνολο 150 αθλητών και απασχολεί 4 προπονητές.

Στην μέχρι τώρα πορεία του, ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Έχει εδραιωθεί ως μία από τις καλύτερες ομάδες στα ηλικιακά πρωταθλήματα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα αρκετοί αθλητές-αθλήτριες του Α.Ο.Π. να έχουν  κληθεί στις Εθνικές Ομάδες.

Εκτός από τις αγωνιστικές δραστηριότητες ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης  δραστηριοποιείται και στην Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού έχοντας στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας διοργανώνοντας σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης τελικές Πανελλήνιες φάσεις, προπονητικά camp, διεθνή ηλικιακά τουρνουά, φιλοξενία εθνικών ομάδων.